Halloween!

Hallo(ween)!

Dagen är här. Dagen då spöken och gastar åter, får liv. Kusligt.
Själv har jag laddat upp med Grappo, Marabou och Dextro för en intensiv cs-natt. Eller jag borde nog säga datorkväll. Man vet aldrig vad som kan hända!


...Min dag har varit relativt lugn förutom en rätt tidig uppgång. Vaknade 09.30. Shit, jag skulle till gymmet 8.00.
Anyway, jag väckte min bror och tog mitt pick o pack för att traska iväg till Rimhallen. circus nio minus, vilket inte är att leka med när man knappt har vant sig vid ljuset från mobilen.
Gympasset var grymt krävande och kvar blev bara en helt slutkörd Mattias som inte är van vid sådana påfrestningar. Jag gick in i väggen. Nej ett säger jag, gå inte till gymmet utan mat i magen. Detta fick jag klart för mig då jag efter passet satte mig ner på golvet för att på ett krampaktigt sätt vänta på att "kasta" upp mina två satsumas jag tryckt i mig. Nej, att misshandla kroppen på detta sätt händer mig aldrig igen. Det är ett som är säkert.

Nej fy bubblan. Om man är så dum får man skylla sig själv.

Föresten, kan nu meddela att syster nummer två har fått vattkoppor nu. Vilket har resulterat i ett mycket lugnare hus om dagarna då Sofia inte har ork att göra mer än att snava runt i morgonrocken. Bradåligt på något sätt.

Såg föresten att Blondinbella har haft mage att inte anta min utmaning. Jag är djupt besviken, rörd och skakad.. Måste anmäla henne. Usch för såna brudar alltså! :)

Nej huu, nu spökar det verkligen. två små spöken står utanför och vill ha godis. Men jag ska nog allt visa dem!

Hörs!
/mattias



Ses @ blåkulla <3



Kände för att modellera som spöke.

Perspektiv

Hej där!
min 2½ timmas sömn förra natten för att avnjuta fika tog ut sin rätt inatt, trots så tidig sänggång som 23.30 vaknade jag inte förän 12.00. Hemskt.

Min morgonrutin har på senare tid utvecklats från att kolla hur många som läst min blogg medans jag äter frukosten till att kolla runt lite bland de andra i bloggosfären. Inte för att jag tycker många är intressanta, nej. Det är snarare så att jag tycker det är så otroligt att på något sätt har vissa fått så många läsare som de faktiskt fått. Men eftersom alla är olika ska jag inte lägga mig i, igen.

Perspektiv lyder dagens rubrik, från ett mycket vinterlikt Vuollerim.
Varför jag inledde med min morgonrutin är för att jag just hittade något som gjorde att vattnet flöt över kanten. Herregud.
Vi kan kalla bloggaren för Jane. Jane lever ett alldeles utmärkt alldagligt liv och bloggar då och då.
En dag fick Jane för sig att köpa en ny MacBook eftersom hennes dator nu är 2 år gammal.
Hon velar då mellan att antingen köpa en för 12 eller den för 14, det enda som skiljer dem åt är att det är lite mer lagringsutryme. Så resonerar inte Jane, jag citerar.

 "Mac....hoho...jag måste verkligen vara företagens ultimata kund! Så, ska jag bara-för-att köpa? eller inte... prisskillnaden är ju inte mycket, lika bra att köra på när man endå kör =)"

Ska kanske tilläggas att hennes äldre dator köpte hon för 17 000 bara för att få den svart.
Hur kan man tänka på ett sådant, enligt mig, korkat sätt.

I inlägget visar hon också upp lovikavantar som hon så stolt kunde säga att hon köpt för 1500 kronor.
"Men det var det värt"

Lovikavantar tänkte jag, det är sådana jag har nere i min byrå. Stickade av en kompis farmor. Tror jag gav 100 kronor eller något liknande för en dags arbete. Snacka om perspektivskillnader.

För övrigt inleds dag nummer 2 vid Larssonlanet med blodpudding om några minuter så ska hasta mig iväg.

Tack & hej leverpastej
/Mattias

@LAN!

Hej gott folk, ja det är sant! Jag skriver igen, usch.. får verkligen inte bli en vana det här med små "bloggpauser" - ni gulliga läsare missar så otroligt mycket av min vardag, här i Vuollerim! Händelsernas centrum.

Nej skämt o sido, här sitter jag på lan hemma hos mig tillsammans med broder samt Jimmy. Det senaste som hände var imorse, eller om man nu vill säga inatt. Vi tänkte, eftersom de har öppnat ett nytt fik i byn så måste kaffet samt mackorna testas! Viktigt viktigt.
Så klockan 03.00 lämnade jag mina goda vänner vid datorerna för en tupplur. Till saken hör att man måste testa drickat & maten då den är som färskast, typ 06.00 på en onsdagsmorgon.
Sagt och gjort, jag gick upp 2½ timma senare för att efter en liten stund bege mig uppåt byn där Café morgonstund väntade på oss. Härligt.
Tre ensama gossar, som traskade uppåt byn i 10 minus klockan 06.00.

När vi väl hade tagit mod till oss stegade vi in utomordentligt pampigt genom ytterdörren och efter 40 minuter begav vi oss ut igen, nu hade det nästan börjat ljusna lite.

Det har  varit min dag, alltså inte så händelserik men ack så trevlig för det.

Eftersom jag på request från "Anonym" inte bara borde skriva om så "seriösa" saker, tänkte att jag kunde dela med mig av ovanstående berättelse. Något att berätta för barnbarnen. Verkligen.

Då jag just nu sitter och funderar på underliga saker slog det mig att jag blev utmanad av Antonia för någon dag sedan.
Eftersom det anses ohyffsat "i min värld" att inte acceptera denna antar jag den. D1rrmod3.

Utmaningen ser ut som följande

Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg. - Berätta 5 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. - Utmana 5 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem. - Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

1. Golf är ett stort intresse
2. Även fast jag inte gillar att säga det, datorn har en stor påverkan på mitt liv.
3. Har dolda badmintontalanger enligt byns badmintontränare "Petsson"
4. Har aldrig varit full. Aldrig. Sa jag aldrig?
5. Älskar att åka skidor. Nedför, såklart.

Jag utmanar:
Robin, Hanna, Jessica, Magda & Blondinbella

Jag förväntar mig att folket antar utmaningen. Annars blir jag besviken. Djupt.

/Mattias


Edit; Glöm inte att rösta! --------> högerspalten

Trocadero, nej tack.

Hej, säger en mycket trött Mattias från ett höstgrått Vuollerim.

Vet ej hur jag ska tolka denna såkallade blogghysteri längre, från början var det en kul grej för att få tiden att gå under veckorna. Detta utvecklades till något tvångsmässigt beteende där jag till slut inte kunde skriva inlägg från gång till gång då jag kände att det inte fanns något vettigt alls att skriva om. Istället blev det "vita" veckor utan några som helst inlägg och en smått ledsen publik.

Nja, nu ska vi inte vara sådär. Robin och Sebastian har precis fått igång sina bloggar och skriver nu för fulla muggar.
Bra? Troligtvis inte.
Min reflektion runt allting är att man "måste" och försöker skriva bättre än sina "rivaler" då man vill ha mer läsare, dock ser jag en sorglig tendens till att mer folk läser mina vänners blogg. Uppmuntrande. Efter snart fyra månaders bloggande och läsarnivån når inte över dessa som har varit igång, max en vecka.




Over and out
/Mattias


Edit; Formatering + redigering klart, Lina - Jag kände samma sak men väntade på en kommentar :)

Smuts i all ära...

...men när man blir uttvingad på en lerig väg leder till ingenstans med en bil, lika låg som glocalnet blir man lite nedstämd.
Det var vad mitt söndagsäventyr gick ut på.



Hej föresten.

Andra inlägget efter mitt byte av design. Verkligen en positiv respons på min så pass enkla och amatörsmässiga blogg. men måste erkänna att jag själv tycker det blev fint och övrigt folk verkar tycka om det. Nackdelen är väl nu att eftersom läsarnivån höjts markant, måste jag börja skriva både mer och bättre inlägg. Inte för att någon säger det. Men jag tänker inte sjunka lägre än det jag gjort nu på sista tiden med korta, tråkiga och riktigt "tomma" inlägg.
Nej, snarare att den dagen jag verkligen inte kan komma på någonting att skriva om lär jag lägga ner denna blogg. Jag tar mitt pick och pack för att finna nya äventyr.

Så vad ska man ta upp en söndagseftermiddag.
Säkerligen finns det många ämnen att ta upp men efter en som jag redan nämnt, tripp i skogen och en fiskgryta som doftar ljuvligt i hela huset kretsar tankarna kring andra saker än texten i min blogg. Synd.

Pratade nyss med mor min, som förövrigt fyllde 45 igår. Diskuterade om ett ämne som kan bli aktuellt nu då jag är myndig. rätt gissat, alkohol. Denna farliga dryck som så många 13 åringar tvingas dricka för att sedan suga av någon mercedesraggare i övre 20-års åldern. Sorgligt.



Hm, fördomar och delade åsikter inom ämnet delar nog hela människopopulationen runt om i världen. Men för att göra det hela mer intressant håller vi oss till Sverige, eller varför inte till Larssonsfamiljens kök den relativt milda söndagen den 26 oktober, 2008.
Var var jag? För att få er mer eller mindre insatta tar jag er tillbaka några dagar då en fråga kom upp på en servering C lektion med lärarinnan Catarina. Hon har en lång erfarenhet av servering, både inom mat och dryck.
"Är det tillåtet att dricka som 18åring - i hemmet?"

Korrekta svaret: "Eftersom hemmet räknas som slutet sällskap är det tillåtet att dricka alkoholhaltiga drycker, just där."

Ja, precis vad jag försökte övertyga mor min, men det kan inte alltid vara lätt att släppa taget, har sedan mer än två år tillbaka levt ensam i en lägenhet, typ 8 mil ifrån Vuollerims gräns. Något måste hon få göra för att strama till tillvaron i mitt redan så "perfekta" liv. Nej skämt o sido tog jag slag i saken och berätta hur det var, då hon redan för några helger sedan nekade mig en cider. Fy skäms.
Ska här tillägga att jag nu får inta alkohol i hemmet. Inte för att mina föräldrar nekar mig men de står inte och gör groggar på beställning heller.

Nu ropar fisksoppan, "smaka mig"



För att härma min gode vän Sebastian, så avslutar jag med ett citat. Dock inte från just Sebastian, utan det är från min kusin som är på besök från stockholm över halva lovet. "lill gutta".

Gustav - är du 18?
Mattias - Ja.
Gustav - Nej?
Mattias - Nehepp.
Gustav - Aah sure baacon


Hej hopp!
/Mattias

När drömmen blir sann!

Fan jag drömde för dåligt.

Nu har några kamrater fixat blogg också, kände att det blev ensamt nere i blogg-gropen så detta är bara positivt.
Superkul, 5 av 5 toasters.

Sebastian Lindgren's blogg här
Robin Isaksson's blogg här


För övrigt blir helgen lugn, kusiner från Stockholm har kommit upp för att fira mor min som fyller 45 idag, lördag.
Efter en otroligt skön sömn på ca 5timmar och 23 minuter steg jag upp och for till murjek, en liten stad med 3 invånare. Typ.
Var halt kan jag lova, bilen gled från sida till sida på vägen som dock var nysandad. Heja plogboysen.

Nej, nu sitter jag här med andra koppen kaffe för dagen snart tömd och tar det allmänt lugnt. Ska bli ett härligt lov med ett välförtjänt tema; Vila.

Appropå det, har haft lite små funderingar angående begreppet emo. Visst det är känsloladdat ämne, men jag står för vad jag tycker och säger och hoppas att ni inte har några problem med det. Vågat.

Emo, eller emotional som jag mest förknippar begreppet med är vad man kan kalla en "musikstil" och nu också en "stil" i allmänhet. Det som förvirrar och missleder än är det faktum att vissa kallar sig själv emo, då de lyssnar på viss musik eller klär sig på ett speciellt sätt. Som om det vore något bra, coolt eller liknande.
Medans andra tar ordet på ett sånt allvar att om man nämner det i hennes/hans närvaro åker man på en rak höger. Aj.
Nämner inga namn eller länkar, men kan säga att jag har varit i kontakt med båda sorterna.

Vad jag försöker säga, är det okej att kalla någon för emo? En känsloladdad fråga må jag säga.
Då emo kan stå för något bra, och dåligt på samma gång. Typiskt.
Slutsatsen är nog att man ska ge blanka fan i hur folk klär sig, lyssnar på för musik eller ser ut.

Att respektera allt och alla i dagens samhälle må inte vara det lättaste men varför gå runt och tycka att något är fel när det ofta, eller aldrig är det. Man brukar väl säga att det är ofta lättare att se fel på andra som man själv har. Så sant som det är sagt, har kommit på mig själv tusentals gånger gällande småsyskon och liknande, visserligen inte på samma nivå då man står varandra väldigt nära, men ni förstår.

Hejdå säger en Mattias från ett nästan vintrigt Vuollerim.

~~
Som sagt, är i Vuollerim så nu ska jag passa på att lägga in massvis med bilder med hjälp av mors usbkabel, Ha en go dag.

Munskänkarna 23/10

Hej hej hej hej, Mattias Larsson här - surprise surprise.

Nej skämt o sido, Känner mig helt urlakad nu efter två kvällsöppet- kvällar på Vilja, Skolan.
Den senaste beställningen som var idag var munkskänkarna som fick avnjuta en bra komponerad meny tillsammans med utsökta viner. Allting var riktigt bra och klassen börjar få mer och mer samspel då det gäller att jobba som ett team. Eller ja, disken kanske inte hör till denna fråga, men näst intill allting fungerar bra.




Känner inte att det var mycket att skriva såhär klockan 11.03 på en torsdagskväll då man har tidiga lektioner och idrott imorgonbitti. Det är också avgång ca 15-16.00 från Johannesgatan 7A i BMW 320'n med slutdestination, Vuollerim.

När jag sitter här utan mycket i huvudet kommer det upp den vanliga frågan som jag så ofta klandrar andra kamrater, eller ska nog säga bloggskrivare. No offense men när jag läser en blogg vill jag ha korrekta meningsuppbyggnader, stavningar, styckeindelningar samt innehåll med ett värde, vem fan bryr sig om vad man har/hade för kläder, skor, åt för mat, vem man ringde osv.. Listan blir lång.

Nej det är så att sådana bloggar finns inte med i "bloggar-jag-läser" listan, och detta tänker jag aldrig ändra på. Skriv bättre och försök igen säger jag bara.





Föresten, hejdå ~_= Ses imorgon då datorn har rest till Vuollerim!

/Mattias

Helg inc.

Så, ytterligare en vecka avklarad och vi går nu mot julen med snabba steg.
Först har vi dock höstlovet, vecka 44, som för övrigt inte är bokat till något speciellt.
De två senaste dagarna har jag inte orkar eller haft tid att blogg då jag antingen suttit framför datorn med skolarbeten eller legat i sängen med ovanstående.

Skolan går före allt nu och bloggen ingår i "allt" nu förtiden i mitt vardagsliv. Antar jag.

tänkte inte nämna något speciellt då jag istället ska försöka designa om bloggen lite, känner att det hade varit trevligt att veta, då man får lite förfrågningar ibland.

Ha en bra helg
/Mafewboy


Edit; Synd bara att blogg.se är segare än vingummi just nu.. så om allt är skumt, skyll inte på mig.

Utkast: Testar om ...


Testar om jag förstår hur man får in youtubeklick

Kockduellen & en känsla av slöhet

Status idag: trött efter en lite jobbigare dag än vanligt.

Sådär, efter en tupplur, kaffedrickande, chokladkake-ätande och matlagning ska jag nu sätta mig ner framför skärmen en stund för att senare ta vid där jag slutade med läxläsningen, typ förra veckan.

Vi har ett fullspeckat schema med massor med inlämningsuppgifter och redovisningar insprängt i det annars rätt jobbiga schemat vi fått detta läsår, som 3or.

Inlämning - tidsepoken & oralt framförande av det  talet vi fått sätta upp om en film alt. serie. Det är vad som gäller inför morgondagen så antar att kaffekoppen och csgibbandet får sparas till antingen en annan dag, eller jag ska iallafal försöka trappa ner det, har börjat komma in i en sån där fruktansvärt ond cirkel nu igen.. Datorspelens värld är en farlig zon.

För övrigt gick jag faktiskt HELT otippat och vann kockduellen som ägde rum den 14 oktober i metodköket, Björknäsgymnasiet. Semi here we come säger jag bara, och det är inte med en överlägsen röst. ;)
Snarare kommer det krävas mer av oss för att få ett mycket bättre resultat som förhoppningsvis kan ge oss en plats i finalen där man möter två av våra tre kökslärare. Kenneth vågade inte ställa upp pga hans vinnarskalle som troligen skulle gå in för mycket och sabotera för oss andra. Det är vad jag tror, diskutera mera?

Glömde nästan nämna att nordnytt var på besök i restuarangen under lunchserveringen idag, så håll koll i rutan efter svettiga & skitiga HR06 elever imorgon, 19.15!
Sådär, ännu ett inlägg uppe för er alla (4) läsare.

kram
/Mattias

Bild från Ida, vinprovningen 13/10-08


Skölj & spotta

Hej alla där ute i cyberspacet, Mattias här igen med en ny uppdatering till min vardagliga blogg.
Dagsformen är inte den bästa men man kan inte få allt i dagens samhälle, iallafall inte när man som fattig student bor med sin bror i en etta. Japp, där har ni mitt liv svart på vitt just nu.

För övrigt hade vi vinprovning i skolan idag, det vill säga vi hade vinprovning efter våran sovmorgon som varade till 12.20.
Vin, som jag aldrig varit i kontakt med förut var förbryllande mycket bättre i både lukt och smak än den bild man hade målat upp i huvudet. Kan lugnt säga att jag skulle kunna ta ett glas vin till maten för att förhöja smakupplevelsen. Helt klart.

Skönt, nu har man körkort och har provat vin. Snart sitter man där i fåtöljen med en v75 i handen och en 4a whiskey, 76 år gammal. Men jag grämer mig icket, man får leva i nuet och ta det som det kommer.

Det enda jag ska försöka klaga på är att jag fortfarande inte tagit tummen ur **** och tagit mig tid att köpa en ny usbkabel till min k810i, gud så trevligt det hade varit att kunna dela med sig av dagarna i färg och form istället för tråkiga bilder från google.

catfight ;)
/Mattias

Sovmorgon och MVG'n

Hej alla glada och när vi lika gärna håller på, ni sura.

Vardagen flyter på och för närvarande inget nytt angående, om man tycker det, mitt intressanta liv.
Har de senaste dagarna chillat på rätt rejält och skolan har kommit på första plats i prioritetslistan, vilket jag ska försöka hålla. Lycka till.

Det är alltid skönt att efter att lagt ner mycket tid och ansträgning får ett stort och vackert MVG på rapporten om tidsepoken: Renässansen..
Av den läraren som aldrig brukar dela ut höga betyg också, oj detta bådar gott. Grattis Sebastian till samma storartade insatts.



Nu till ett ämne de flesta som känner mig lite bättre vet men som de som inte kan mig utan och innan kanske inte visste.
Hela min familj, eller måste nog våga säga min släkt har alltid varit musikaliskt lagd och både mor, morbror, far, farbror mm.. Har alltid så länge jag och säkert dem själva minns.

Allt ifrån den skränande Klarinetten till den ur-töntiga Blockflöjten till den krokiga saxofonen och tutande trumpeten har jag sysslat med på fritiden sedan barnsben, vilket tyvärr nu är ett avslutat kapitell för min del, skönt.
Har på senare år istället börjat ägna mig åt trummor, gitarr, bas och allt inom "den" genren. Glömde nämna klaviaturinstrumentet piano och allt som hör därtill - Hamondorgel, keyboard och bara gud vet vad.

Intressant ämne det där, något alla älskar men samtidigt hatar på något sätt. Debatteringsbart ämne helt klart men shit det är en blogg så inte tänkte gå in på det, inte nu iallafall. Den saken är klar.

Tillbaka till musiken i mitt liv.
Det är har som sagt varit ett aktuellt ämne inom familj och släkt då min farbror med hustru båda är framgångsrika musiker som försörjer sig på denna utsökta "sport"
Kommer ihåg det som igår då jag för första gången stod i pingskyrkan i Fellingsbro samhälle några kilometer hemifrån och skulle spela något, typ "imse vimse spindel". Vilket skämt, röd som en tomat och utan luft i de små lungorna fick jag fram några ynkliga "tuut". Kanske borde kalla dom "brööl" eller något i den stilen eftersom det är så jag kommer ihåg det. Alla har gått i väggen någon gång i livet och detta var mitt tillfälle.
Man lär sig av sina misstag och har på senare år ställt upp att spela i band som keyboardist då vi turnerade runt i norrlands skogar. Var trevligt och det hjälper mycket för scenskräcken som vissa i klassen nu har inför klasskamrater, vafan har man spelat solon inför 100personer (nej inte direkt mycket men hellu, give me a break) så är en redovisning eller ett tal absolut ingenting.
Musiken har alltså kortfattat betytt mycket för mig genom tiderna och har hjälpt mig med säkert mer än vad jag anat..
Måste ge credit till en av mina polare, Jonas Nordqvist som faktiskt hjälpt mig pusha på det hela, vare sig han vet det eller inte.


Nu kurrar magen och träningsvärken efter dagens cirkelträning börjar sätta sig i ömma axlar.

Ha det gött i helgen, jobbar imorgon & har tvättid så kanske ej hinner med bloggen, får se! Ge mig bärbar.

/Mattias


Ursäkta

Det som står i rubriken antar jag är det bästa ordet jag kan komma på just nu för min riktigt kassa bloggupdate,
men vet ni vad? Det är inte alltid så lätt att finna insperation när man sitter i flertalet av dygnets alla timmar och pluggar, spelar eller rent av bara dricker kaffe.

Har säkert nämnt detta förut men för att fylla ut bloggen är det lika bra att nämna det, utifall de få läsare jag faktiskt har vill ha en ärlig sanning rakt upp i ansiktet från denna anonyma bloggare från Boden/Vuollerim

Vad som har förändrats i min lilla bubbla till värld på senare tid är att jag har blivit lite lösare, slappare, tröttare, febrigare men framförallt väldigt positiv till skolan. Som om jag inte var det innan tänker ni men måste nog säga att jag har nått toppen av isberget nu.

Anledningen till de lite sämre sakerna är för att jag har gått och fått den otroligt tråkiga sjukdomen: Körtelfeber.
Tycka synd om andra har jag aldrig varit bra på i sådan sträckning att skicka blommor eller dylikt så förväntar mig ingenting tillbaka.
Skämt o sido, Det har blivit en lite tyngre tid och det märks framförallt på köksdagarna då man har lite svårare att hänga med i det så ofta grymt höga tempot. Synd att jag har tappat bort min USB kabel då det blir fantastiska bilder på de olika rätterna som läggs upp med rasande fart.

För övrigt var vi på studiebesök vid det militära A9 där vi skulle se några rum inredda med klassiska möbler från bla KarlJohan-stilen.
Innan vi började kika runt var det kaffe med bulle såklart, vilket var mer än uppskattat. 9 kronor var inte att gråta för heller.

Dagen får: 5 av 5 toasters, superkul!

Livet går vidare och vem orkar lyssna på en nedstämd bloggare en regning dag som den här.

Ha det gött i höstens mörka dunkel så lovar jag att ge er en allt tätare uppdatering - Varje dag.

---------------------------------------------------------------------------------

X: Alltså, vad pratar man för språk i Albanien egentligen?
Q: Albanska såklart!
Y: Nä. seriöst? Gör man??


Här någonstans försökte jag hålla mig för skratt och passerade gruppen snabbt med mina långa ben.


Eftersom jag ingen usb kabel har tog jag två bilder från säkert, förstående klasskamrater!



Härlig dessert!


Varmrätten!

Tills nästa gång, simma lugnt!
/Mattias


Deltagare

Deltagare och Iaktagare, pratade dem om på bodens närradio härom kvällen.

Deltagarna är då alltså vi, Datorspelare och
Iaktagarna är de som säckar framför tv'n

Intressant ämne som sagt, och vill gärna gå in närmre på det men:

Härnäst - Kaffe & CS Hela kvällen

So long
/mattias

Helg

Helg!

I protest till att jag verkligen inte har många läsare blir det inget inlägg idag eller över helgen, vi ses på måndag och förhoppningsvis är det mer folk som läser.

Tack och hej, leverpastej!


Körtelfeber och _pytt i panna_


Chill, nu har man fått körtelfeber också, just en sån sak som behövdes i min nästan för perfekta vardag. Inte.

Shenare
Mattias här igen, fortfarande hel men med ett virus i kroppen som sällskap.

Gårdagen var helt okej, vi hade invigning av den nya restaurangen "Viljan".
Landshövdningen samt lite andra högt uppsatta personer samt några stammisar blev inbjudna på denna fantastiska händelse.
Det som var lite jobbigt i detta fall var att på dagen körde vi en vanlig lunchservering där vi tog ut oss en hel del.
Vi fortsatte sedan två timmar senare klockan fyra med preparationerna för kvällens invigning.
Estetiska programmet underhöll och det var allmänt trevligt. Lärarna blev tackade flertalet gånger, vilket Elisabeth inte alls gillade. Det är trots allt eleverna som gör det största jobbet och anledningen till att lärarna finns till över huvudtaget.
Jag måste säga att jag håller med henne, sen att hon protesterade genom att stänga in sig i bagerirummet var bara en bonus. Man måste få sig ett skratt lite då och då när man jobbar från 8.30 på morgonen till 22.30

.


Nog om det.
Bloggtexten i Svenska B är nu klar, en modifikation av en av mina förra inlägg "Dra mig baklänges". Nu är detta en text avsedd för Svenska B med förhoppningsvis en mycket mer politiskt korrekt ordföring.

Håll till godo så hörs vi någon gång senare i livet.
/Mattias


Jag vet att det blev mycket längre så ni behöver absolut inte läsa skiten, men för de som vill, varsågod


Dagens ämne må vara helt opassande då det gäller bloggar, men någon måste väl skriva om det som förhoppningsvis ett väldigt aktuellt och laddat ämne i dagens samhälle. Det handlar förstås om Datorer, Spel och konsekvenserna kring detta ämne. Jag pratar för mig själv när jag säger att datorn inte alltid måste vara ett dåligt ting som fyller upp den mesta fritiden för många personer i denna värld, men framförallt ungdomar i min egen ålder. För inte så länge sedan kunde jag med lätthet sitta vid datorn från 08.00 på morgonen till 03.00 på natten, med undantag för toalettbesök och matintag. Inte bra tänker ni och det har ni säkert rätt i, men varför bara se dom mörka sidorna med det hela?

Klockan halv sju varje vardag och helgdags morgnar vaknar mina två systrar och då bryts morgonlugnet med hög volym från Disney Channel och gälla barnskrik då Pet Shop- djuren kastas runt omkring i trappan. Det kan tyckas vara charmigt värre men då man hört ljuden varje dag sedan 1998 då den första systern kom till världen, är det inte lika roligt. Vid de tillfällena jag gått upp tidigt och nästan zombie- aktigt rört mig mot datorn har jag fått kvalitetstid med mina systrar som jag absolut inte hade fått på samma sätt annars.

En annan fördel är att jag har flera vänner runt om i världen ända från Dubai till USA och lär mig allt ifrån deras traditioner till vad de gör på fritiden och religiösa tillställningar som finns. Ni kan förstå att det var skönt efter att få ett arbete om "Den norska julaftonen" i svenska B då jag som bor så pass nära skolbyggnaden, kunde springa hem för att ta kontakt med en av mina norska polare för att få all information jag behövde. Wikipedia, släng dig i väggen.

Som i allt annat här i världen finns det dock extrema fall som såklart mörkas ner. Det har funnits dödsfall där personen i fråga faktiskt stängt in sig på rummet för att sedan dö av stillasittning efter 72 timmars spelande.

Jag har varit lyckligt lottad och har alltid kunnat sluta när någon ville ha ut mig på byn eller stan. kanske inte alla gånger men flertalet. Varför man då blir stoppad i "facket" som nörd, morsgris, socialt inkompetent eller dylikt är en svår fråga med säkerligen många svar, det lämnar jag dock åt annat skrivande skribent. Vem vet egentligen varför vissa alltid måste hitta fel. Istället skulle jag nästan tro att det är tvärtom, folk som sitter vid datorerna kanske blir lite folkskygga men nio av tio gånger lovar jag att den som suttit vid datorn kan väsentligt mycket mer än de som tycker det är värt besväret att börja snusa, röka och supa vid 12 års ålder.

Det må vara så att spel i allmänhet inte ger oss den sociala närheten till flickvän, pojkvän, familj och kompisar, eller som att gå på den där festen hos klassens populäraste kille i helgen. Men det är också ett sätt man valt att spendera sin tid på och det måste accepteras. Eftersom jag själv har spelat det populära onlinespelet World of Warcraft så pass länge kan jag gå i god för att det finns så mycket olika folk så som affärsfolk, skolbarn, gymnasieelever osv. Listan kan bli lång. Datorer och elektroniska apparater kommer alltid finnas nära oss i vardagen, det är fakta. Lika bra att börja acceptera att Kalle i 7A faktiskt har lika många kompisar som Pelle i parallellklassen 7B, om kanske inte mer rent utav. Även fast Kalle går runt med den töntigaste väskan och den absolut fulaste kepsen som går att få tag på medan Pelle är skolans populäraste pojke. Ämnet är otroligt känsloladdat och man kan skriva om hur mycket som helst, men nu tar min bloggtext slut för den här gången.

RSS 2.0