Söndagsmat & biltvätt

Halli hallå.
Mattias här igen!
Helgen har varit lugn med någon tur till Jokkmokk där man druckit gott kaffe. Samt allmänt chillande i Vuollerim med bra sällskap. Länge sedan sist.
Bmw'n har blivit tvättad av mig för första gången också. Idag faktiskt. Några små missar men första gången som sagt. Hade inte höga förväntningar direkt.

I övrigt ingenting att rapportera.

Efter att jag skrev om dagens rätt och hur det skulle gå till har jag faktiskt inte nämnt detta i något inlägg. Tills nu.
Tyvärr har min usb-kabel till mobilen slutat fungera så inga bilder men ni får nöja er med googlebilder samt lite äldre bilder. Om möjligt kan det hända att jag publicerar recept också. Enjoy.

Dagens rätt söndagen den 31 Augusti gick i den snart kommande höstens anda.

Grönsakssoppa med modifikation
~Potatis
~Morötter
~Lök - gul / charlottenlök
~vitlök
~Krossade tomater
~Buljong - grönsaks eller kött
~Vatten
~Diverse kryddor såsom; Svartpeppar, salt, timjan, lite socker osv.
~Matlagningsgrädde

Fräs de 4 första ingridienserna
Tillsätt krossade tomater
häll över vatten och buljongtärningar - koka ihop tills grönsakerna funkar att tugga på, inte så noga.
Tillsätt kryddor och matlagningsgrädde och låt koka upp igen.

Servera med nybakat bröd alternativt polarkakor. (A)

Pussbai ^^,
/Mattias



Helg

första helgen efter skolstart är här.
Eftersom det är skönt att komma hem och få lite normal mat mellan alla spontana kvällsmåltiderna och frassemålen så tänkte jag spendera helgen i Vuollerim.
Inga blogginlägg alltså. Synd där.
Har ingenting speciellt att nämna idag och helgen lär bli trist. BMW'n ska tvättas och kanske komma till Boden osv.















Ninjabai O_-
/Mattias

Storforsen

Som rubriken lyder var hela Hotell & Restaurang programmet på utflykt ca 4 mil nordväst om Älvsbyn, i Storforsen.
Vackert ställe det dära, om det inte hade varit 9 plusgrader och mulet i runda slängar, hela dagen. Trevligt.
Började bra med att efter vi packat ur alla varor från bussen upptäckte vi att muurikkorna (nu rättstavat) var bortglömda. Dessa låg fortfarande hemma i ett tryggt klassrum i Boden. Lärare lätt irriterade vid det här stadiet.
Väl nere vid grillplatserna upptäcker vi att ingen tagit med nog med byttor, slevar, burköppnare, knivar osv. Listan blev lång. Lärare smått arga nu.
Då våran klass hade hela ansvaret för att maten och alla dess tillbehör skulle komma ut tycker jag det är fel att peka ut någon speciell person i fråga. Tycker dock att det är dåligt att säga "det var inte jag" eftersom folk drog hem tidigare pga vad som nu visade sig vara en lätt misskalkylering.

Det hela spektaklet slutade med att Kenneth fixade en riktigt stor muurikka där vi kunde laga mat till ca 70 personer med hjälp av rätt primitiva hjälpmedel.
Robin och jag stod över lekarna för detta, hoppas det uppskattades och att ingen tror vi försökte smita undan då det inte var våran avsikt.
Kenneth och Jonas, våra kökslärare påpekade också med råge att vi nog inte skulle kunna ställa upp i årets viltkock tävlingar efter våran minst sagt taskiga planering. Heja HR06. <3

Blev ett lyckligt slut till slut. många mätta och belåtna Hotell & Restaurang elever fick efter dragkamper gå upp till bussen för att sedan åka hem till boden.
Betyg för dagen: 6/10 ~Planering dålig, men vi gjorde det bra utifrån det vi hade.


Tack o hej, leverpastej.



Men Pippi!

Oi.
En sak jag funderar på länge är alla dessa bloggar ute i Sverige och världen som enligt mig, inte har ett endaste vettigt ord skrivet. För mig är en blogg ett ställe för tankar och funderingar.
Såklart får man ha lite dagboksinlägg mellan varven men att skriva om sitt liv, både till vardag och fest så blir det en mindre rolig lässtund. Pratar för mig själv.
Inlägg med djup och/eller med en tanke bakom ger oftast eller nästan alltid mer läsarglädje. Mer sånt, tack.
Antar att styckeindelning, punkter och komman ingår då man pratar om bloggare vars bloggar faktiskt är sköna att läsa.
Medger dock att jag inte alltid skriver politiskt korrekt. Hands down.
Som den pedofilaktiga person jag är besöker jag då och då den populära sajten Lunarstorm.
Såg då denna presentation skriven av mr X p18.
"Tja på fritiden kör jag speedway körkort har man opel "namn" är naajs"

Herregud.

Tänk på den tiden då internet inte fanns. Dans varje fredag och varannan helg damernas. Tider det.
Skämt o sido, känner mig faktiskt lite trött på allt nytt i vardagen då man faktiskt klarar sig på så väldigt lite om man försöker eller inte har råd, tid eller pengar. Släng dig i väggen Superman, snart har vi alla en plåtnicklas som hjälper oss fram i vardagen.

För övrigt vaknade jag 07.00 idag, eller snarare tvingade mig upp för att hinna äta frukost och chilla vid datorn innan skolan började. Andreas gjorde likaså, circa en timme senare.
Satt från 08.10 till 12.30 för att vänta på "varorna som aldrig kom". De kom förstås 12.45 då det från att vara 10 i korridoren bara var jag, Sebastian och Antonia kvar. Riktig lycka.
Drog ut på stan för att sätta in pengar på Handelsbanken där det var riktigt trevlig personal och snabb kundtjänst. Tummen upp.
Lovisa bor numera ute i Trångfors ca fem kilometer från centrum. Trevlig gångtur det där, om man inte hade tagit bussen. Patrik fick trycka stop, då jag med lätthet kan påstå att jag inte kan mer än ca 3 hållplaters i boden. Stolt pojke.

ninjabai ~_^
/Mattias

Festis© såklart

Yo.
Värstaste värsta dagen idag med planering inför storforsen med alla 70~ som går och har börjat Hotell & Restaurang.
Det inte helt oväntade förslaget om wok kom upp och blev så småningom det genomgående temat då det gäller att föda 70 hungriga ungdomar med hjälp av sju stycken mourikor. Sju rostiga mourikor som skrek efter att bli diskade. Eller ja, lärarna tyckte det hade varit en bra idé. Sagt och gjort, Peter, Mattias, Ralle och Syd stod och diskade dessa sju i vad som tycktes en mindre evighet. Hoppas på stående ovasioner imorgon.

Bar sedan av till golfen. Eftersom Peters mormor bor lite innan självaste golfbanan fick vi ta en rejäl gångtur då han förvarar sina klubbor där. Circus fyra till fem kilometer extra.
Låt oss hålla våra scores för oss själva. Men två par av fem möjliga hål är rätt ok för att vara mig.

Slut i huvudet och gillar inte att skriva "meningslösa inlägg" så stannar här för dagen.
Let's just leave it there.




FORE!
/Mattias

Sorry! med stort K

hoppla.
måste först och säga att jag beklagar verkligen det grymma ödet att vi inte slog igång datorerna igår.
Det kändes bättre att chilla på, få Andreas installerad och visa honom runt samt handlade lite. Utan mat i magen är man inte glad på dagen.
Vi har riktigt bra planer inför de kommande tre respektive ett åren vi har kvar på Björknäsgymnasiet. Nytt matbord, stolar, datorbord. Listan blir längre då man tänker på det.


Själv går man i trean eller tredje ring för er längre ner i Sverige som lyckats hitta hit. Miljön är ok och polare har man gott om, finns ingenting att klaga på där. Lärarkåren för Hotell & Restaurang är toppen, kritik samt stöd får både mig och jag är säker på, resten av klassen att pretera så bra man kan. Riktigt bra.
Då våran linje är lite av en "slacker" linje har vi genom åren fått avhoppare som faktiskt inte orkat med, vilket verkligen är synd eftersom hela klassen blir lidande under Restaurangdagarna. Tre istället för fyra i serveringspersonalen känns, kan jag säga.
Dock kan väl vårat utomordentligt slöa schema hjälpa till lite här. tre lektioner varje dag med två sovmorgnar och som senast hemgång 16.00.(A) Vi ska plågas iallafall en dag i veckan. Bara bra.
VI har en hektisk branch i allmänhet så bättre att inte ha en dryg skolgång för att sedan slängas ut i rancheringen för att sitta med potatisskalaren i högsta hugg. 14 per dygn. Tyvärr sant.
Första dagen i skolan var förövrigt som väntad, en timme med information och 09.30 fick vi gå hem.

Har några sådana historier att berätta för mina barn och barnbarn men tänker inte gå in på några närmare detaljer med risk för att bli tråkig läsning. Har sagt att jag ska hålla mig till innehållsrik och förhållandevis rolig samt kortfattad text.
För en så tillfredställande läsning som möjligt. Allt för er.

Känner inte att jag har något mer av värde att nämna.



Tack för mig <3
/Mattias


Hang on, bitch.

Saker och ting flyttas här i livet, bokstavligt talat.
Jag är mitt i flyttpackning och kan härmed säga till mina trogna läsare (A) att ett inlägg kommer upp senare ikväll.


Håll ut.
/Mattias

Dagens rätt, med modifikation

Sådär ja, mitt andra inlägg i denna nya och fräscha blogg.
Synd bara att jag nu är helt tom i huvudet och måste komma på saker för att fylla upp sidan.
igår chillade man på hemma med datorn och någon film tills kvällskvisten.
Tog då en bit av den hemmagjorda pizzan och begav mig så småningom till Lovisa med Bmw'n!
Därav dagens rubrik. Går in på det lite senare.

Planerna för denna lördagen är väl knappast packa, vilket man kunde tro då skolan börjar på måndag och jag nu befinner mig på "fel" ställe. Geografiskt sett.
Nej, skämt o sido åker vi på söndag på eftermiddagen med säng, datorbord och 2 datorer, kanske lite kläder också.
Ännu oklart när hur och var vi åker ifrån, men håller det hemligt då det finns bärplockare i byn...

Dagens outfit känner nog dom flesta igen då det gäller proffs, mode och privata bloggar runt om i Sverige och världen.
Men vem vill egentligen veta vad man har på sig? Själv har jag bara X antal olika skjortor, tröjor, byxor och parfymer.
Jobbigt med min andra vecka som bloggare och har då redan gått igenom hela garderoben. Bara för att jag inte är otroligt rik och kan köpa mig nytt skit varje dag behöver inte varken jag eller mina "läsare" plågas av denna hemska tanke.
Angående dagens rubrik så är mat någonting som finns mycket av i min vardag. Hotell & Restaurang utbildningen hjälper nog till lite här.
Därför tänkte jag att med modifikation för varje dag, ha "dagens rätt" bara för att visa lite bilder från skolan och mitt framtida yrke, samt "ungkarls makaroner & köttbullar" ifrån 1:an i Boden.


Dagens rätt, pizza!

Det var allt från mig.
/Mattias

Varför blogg?

Halli Hallå.
Mattias Larsson här. En 18årig halvrolig person från Vuollerim, Norrbotten.
Ska börja sista året på Hotell & Restaurang i Boden där jag förövrigt bor tillsammans med min bror i en 46kvm stor 1:a på bekvämligt avstånd till Centrum, Skola och elljusspåret.

När man tittar tillbaka på denna anonyma och rätt blyga persons historia får man bege sig 110 mil söderut till Fellingsbro, ett litet samhälle. För ca 16 år sedan.
Jag tog visserligen mina första steg i Uppsala där man föddes men efter 2årsdagen flyttade vi ut till
Nederby, Fellingsbro där generation efter generation på fars sida hade haft gård med grisar. Sagolika djur det där. Not.
Anders tog vid efter sin far Bengt med jordbruket och till en början grisuppfödningen vilket följdes upp av fåruppfödning parallellt med jordbruket som har varit en röd tråd genom Larssons generationer. Nog om det.

Var en riktig tjejtjusare i mina unga år, kan med andra ord säga att krigslekar och warhammer inte var något för mig. När jag var runt 10 var jag mest upptagen med att läsa läxor, mata mina fiskar och läsa Harry Potter.
Ni får tro vad ni vill, men antar att jag alltid hade ett öga för de lite mer finstilta i vardagen.

Vid åldern 13 bestämde sig familjen Kramnäs Larsson att det var dags för att nytt kapitell i livet. Vi lämnade gården och grönsakerna för att flytta till den lilla byn Vuollerim, mitt i det lappländska "helvetet", som jag tyckte då.
Jag som då hade börjat med skateboarding och fortfarande var fysiskt aktiv med sporter som fotboll och pingis blev lite förvånad då denna lilla by faktsikt kunde erbjuda allt detta. Som om det inte var nog har man också en skidbacke 3 minuter från ytterdörren. "Helvetet" kanske inte var så dumt ändå.
Lever nu ett skönt liv med dator, polare och flickvän i fokus. Vardagen flyter på och jag kan inte klaga.

Varför blogg?
Jo, alla ska tydligen ha en blogg nuförtiden, läste senast en rätt populär bloggares inlägg där han hade länkat sin fars blogg. Kände att jag inte kunde vara mycket sämre då jag faktiskt börjat på 2 olia bloggar förut men slutat innan mer än 10 personer läste mina inlägg. Per dag.
Tredje bloggen gilt och denna gången planerar jag att hålla på ett tag, kanske mer sällan men mer meningsfulla inlägg. Med förhoppning om att det kommer ske.






Golf är ett av min stora intressen här i livet.
Golf är ett av mina stora intressen här i livet. Enjoy!


Tack för mig!
MVH Mattel

RSS 2.0